Tomaten met Sbrinz-vulling aan basilicum-vinaigrette

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 middelgrote tomaten
Sbrinz-vulling:
  • 125 g Sbrinz, zeer fijn geraspt
  • 1 dl melk
  • 2 EL melk
  • 1 1/2 blad gelatine, in koud water ingeweekt
  • 1,5 dl room, geklopt
  • 2 stengels bladselderij
Basilicum-vinaigrette:
  • 1 EL rode wijnazijn
  • 3 EL olijfolie
  • 4 takjes basilicum, gehakt
  • 2 zwarte of paarse olijven, in heel kleine blokjes gesneden
  • zout, peper

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Bij de tomaten een kapje eraf snijden, de tomaat uithollen, van binnen zouten en omgekeerd 1 uur water laten trekken. Binnenzijde met keukenpapier drogen en tomaten in de koelkast zetten.
  2. 2. Voor de vulling Sbrinz en melk mengen, 1 uur laten staan.
  3. 2 eetlepels melk verwarmen en de goed uitgedrukte gelatine daarin oplossen. Door de Sbrinz-massa mengen. Laten afkoelen totdat het iets dikker is geworden en dan de room erdoor roeren. De massa in de tomaten vullen en enkele uren koud wegzetten.
  4. 3. Bladselderij in fijne stukjes snijden en blancheren. Dan laten afkoelen.
  5. 4. Voor de vinaigrette alle ingrediënten mengen en de selderijstengels daarmee marineren.
  6. 5. Tomaten in twee helften snijden en met de stengels bladselderij serveren.
Bereidingstip

In plaats van Sbrinz oude schapenkaas gebruiken en nog een paar blaadjes fijn gehakte munt toevoegen

Bon
Appétit

Kaas in dit recept