Tilsiter op postelein en schorsenerensalade met honingvinaigraitte

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 g romige Tilsiter

Vinaigrette:

  • 1 EL suiker
  • 1 kleine ui, gehakt
  • 1 dl room
  • 2 TL citroensap
  • 2 EL dennenhoning
  • zout, peper
  • 500 g schorseneren
  • witte-wijnazijn
  • 50 g postelein, geplukt en gewassen

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Voor de vinaigrette de suiker in een pan karamelliseren. Uien toevoegen, met room blussen, enkele minuten laten koken en in de mixer heel fijn pureren. Op smaak brengen met honing, zout en peper.
  2. 2. Schorseneren schillen en meteen in azijnwater leggen. In stukken snijden en zacht gaarstomen. Onmiddellijk met een deel van de vinaigrette marineren.
  3. 3. Met een kaasschaaf of een dunschiller dunne schilfers van de Tilsiter trekken en daarvan bloemen vormen.
  4. 4. Schorseneren met postelein op de borden schikken, Tilsiter-bloemen erop leggen en met de resterende vinaigrette bedruppelen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen