Tilsiter-Kräpflein (beignets)

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor ca. 20 beignets

Deeg:

  • 250 g meel (wit)
  • 1 TL zout
  • 100 g boter, koud, in stukken gesneden
  • 1 dl water

Vulling:

  • 150 g pikante Tilsiter, geraspt
  • 1 sjalotje, gehakt en gefruit
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 50 g spinazie, geblancheerd, uitgedrukt en gehakt
  • 1 ei
  • zout, peper
  • eigeel om te bestrijken

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Deeg:

  1. 1. Voor het deeg meel, zout en boter samen in een kom doen. Tussen de handen wrijven totdat een kruimelige massa ontstaat. Water toevoegen en met een houten lepel tot een deeg samenvoegen. Niet kneden. In vershoudfolie rollen en koud wegzetten.
  2. 2. Voor de vulling alle ingrediënten mengen en het geheel op smaak brengen.
  3. 3. Het deeg 1-2 mm dik uitrollen en rondjes van 8-10 cm doorsnee uitsteken. Op elk rondje een beetje vulling aanbrengen, het deeg met een kwast bevochtigen, omklappen en met een vork goed aandrukken. Beignets met eigeel bestrijken.
  4. 4. Op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 15 minuten in de tot 180 °C voorverwarmde oven goudbruin bakken.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen