Roerei met Tilsiter en gebakken courgettes

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 kleine courgettes, ca. 400 g
  • braadboter of -crème
  • zout, peper uit de molen
  • 1/2 TL rozemarijn, gehakt
  • 1/2 TL tijmblaadjes

Roerei:

  • 10 eieren
  • 1 dl melk
  • 1/2 TL melk
  • 1/2 TL tabasco
  • 1 TL zout
  • 1 briefje saffraanpoeder
  • 200 g Tilsiter, in fijne blokjes gesneden
  • 2 EL boter
  • Tijm- of rozemarijntakjes voor het garneren

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. De courgettes overlangs halveren en bij matige hitte in de braadboter rondom ca. 10 minuten bakken. Met zout, peper, rozemarijn en tijm op smaak brengen en tot het serveren op een kleine vlam warmhouden.
  2. 2. De eieren voor het roerei opkloppen en met melk, tabasco, zout, saffraan en de helft van de in blokjes gesneden Tilsiter mengen.
  3. 3. In een braadpan met antikleeflaag de boter verwarmen, de eimassa toevoegen en al roerende laten stollen. De eieren moeten nog een beetje vochtig zijn.
  4. 4. Roerei met courgettes op een bord schikken, met de resterende Tilsiter bestrooien en met tijm- of rozemarijntakjes garneren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen