Risotto met venkel en L’Etivaz AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

Risotto

  • 1 ui, fijngehakt
  • Boter om te slinken
  • 350 g risottorijst (bv. Carnaroli)
  • 1 dl witte wijn
  • 8-9 dl bouillon, warm
  • 2 venkels (ong. 500 g), schoongemaakt, in kleine blokjes gesneden
  • 2-3 eetlepels room
  • Zout, peper

Gebakken venkel

  • 1 venkel (ong. 250 g), schoongemaakt, in schijfjes gesneden
  • Vaste of vloeibare braadboter
  • Zout, peper
  • 75 g pikante salami, in fijne plakjes gesneden
  • 75 g L’Etivaz AOP, geraspt

Voorbereiding

Risotto

  1. Laat de ui slinken in de boter. Voeg de rijst toe en stoof. Leng aan met de witte wijn of bouillon. Giet de bouillon er geleidelijk bij. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuurtje en roer vaak. Voeg de venkel toe en laat de risotto nog 10 min. op het vuur staan. Blijf regelmatig roeren, doe de room erbij en kruid met zout en peper.

Gebakken venkel

  1. Bak de venkel gaar in de braadboter op een middelhoog vuur totdat die een goudbruine kleur krijgt. Kruid met zout en peper en houd warm. Braad de salami kort aan in dezelfde pan totdat die krokant is.
  2. Serveer de risotto in diepe borden en doe de venkel en salami erbij. Garneer met geraspte L’Etivaz.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen