Quiche met Gruyère AOP, venkel en bleekselder

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
65 min.
Cook/bake time 65 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g Gruyère AOP, geraspt
  • 500 g venkel
  • 200 g bleekselder
  • 1 el olie
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl bouillon
  • 250 g in de schil gekookte aardappelen
  • 200 g varkenscarré
  • 3 eieren
  • 1,5 dl room
  • 1 dl melk
  • 1 knoflookteentje
  • 1 el mosterd
  • 1 deeg, vierkant (ong. 300 g)
  • Zout en peper

Voorbereiding

  1. Verwijder het loof van de venkel en bleekselder en leg het opzij.
  2. Snijd de venkel in tweeën en dan in dunne schijfjes. Snijd de bleekselder in stukjes van 1 cm dik. Bak de venkel en bleekselder in hete olie. Voeg de witte wijn en bouillon toe, dek af en laat ong. 10 min. sudderen. De groenten moeten krokant zijn. Haal ze vervolgens uit de bouillon en laat ze afkoelen. Laat de bouillon inkoken tot 2 eetlepels.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Snijd de varkenscarré in staafjes.
  4. Meng de eieren, Gruyère AOP, room en melk. Voeg de bouillon en het geperste knoflookteentje toe. Breng op smaak met mosterd, zout en peper. Hak het loof van de venkel en bleekselder fijn en doe het bij het mengsel met de groenten, aardappelen en varkenscarré.
  5. Rol het deeg uit op een geschikte plaat. Prik erin met een vork en verdeel de bereiding erover. Bak ong. 30 minuten onderaan in de oven op 220°C.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen