Poke bowl met kikkererwten, avocado en Appenzeller® Surchoix

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 blik kikkererwten (240 g), gespoeld en uitgelekt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 350 g bulgur, bereid volgens de gebruiksaanwijzing van de producent
  • 1 handje geraspte wortelen
  • 1 handje edamame*, bereid volgens de gebruiksaanwijzing van de producent
  • 2 minikomkommers, dun gesneden in de lengte
  • 1 rode ui, in ringen
  • 100 g Appenzeller® Surchoix, in staafjes
  • 2 avocado's, ontpit, in vieren gesneden
  • 2 el pistachenoten, grof gehakt
  • zout, peper
Harissa vinaigrette:
  • 1 handje peterselie, fijngehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • het sap en de rasp van 1 citroen
  • 1 tl harissa pikante saus
  • 3 el olijfolie

Voorbereiding

  1. Harissa-vinaigrette: Doe de peterselie, het komijnpoeder, de knoflookteentjes, het sap en de rasp van de citroen in een kom en klop stevig tot alles goed is vermengd. Voeg al roerend de harissasaus toe. Giet vervolgens langzaam de olie erbij en klop stevig door tot er een gladde saus ontstaat.
  2. Geroosterde kikkererwten: Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de kikkererwten in een kom en voeg al roerend de olijfolie toe. Voeg vervolgens het paprikapoeder, wat zout en peper toe. Meng alles goed en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 10 tot 15 minuten in de oven. Zet apart.
  3. Stel de poke bowls samen: Verdeel de bulgur, kikkererwten, wortelen en edamame over soepkommen. Schik er de komkommer, rode ui en Appenzeller® Surchoix-staafjes over. Werk af met avocado-kwartjes in een korstje van pistache. Lepel wat vinaigrette over de poke bowls en serveer met de rest apart.
  4. *Wat is edamame? Edamame zijn de jonge, onrijpe peulvruchten van de sojaplant. Je vindt ze in blikjes of in de diepvriesafdeling. Diepvries is de beste keuze. Vervang het door boontjes of erwtjes.
Bereidingstip

Voorbereidingstijd: 20 min - Kooktijd: 10 min

Bon
Appétit