Muffins in spekwikkel

0.0 Sterren / 0 Stemmen
45 min.
Cook/bake time 45 min.

Ingrediënten

12 stuks

  • Muffinvorm met 12 cups
  • 12 papieren vormpjes of boter voor de muffinvorm
  • 12 sneetjes spek
  • 50 g gedroogde tomaten gemarineerd in olie
  • 1 ei
  • 0,5 dl olijfolie of tomatenolie
  • 1,75 dl karnemelk
  • 1 kl zout
  • 175 g Emmentaler AOP, geraspt
  • 200 g bloem
  • 2 kl gist

Voorbereiding

  1. Papierförmchen ins Muffinblech legen oder Mulden gut einfetten. Mit Plaats de papieren vormpjes in de muffinvorm of beboter de muffinvorm. Garneer de vormpjes met sneetjes spek.
  2. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Kluts het ei en meng krachtig met de olie, karnemelk en zout. Roer dan de geraspte Emmentaler AOP en tomaten eronder.
  3. Meng de bloem met de gist en voeg dit al kloppend toe aan het karnemelkmengsel. Doe het deeg in de vormpjes. Bak 25 minuten in het midden van de oven op 180°C.
Bon
Appétit

Weitere Inspirationen