Mesclun-salade met Sbrinz-vinaigrette

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4-6 personen

  • ca. 300 g gemengde bladsla, bijv. snijsla, cicorino verde, kropsla, frisee, tuinkers, postelein
  • 1-2 handvol gemengde wilde kruiden, bijv. daslook, veldzuring, paardenbloem, rucola, waterkers
  • 2-3 kruidentakjes, bijv. kervel, bonenkruid, gladde peterselie, dragon
  • 1-2 handvol gemengde eetbare bloemen, bijv. tuinanjers, bieslookbloemen
  • ca. 100 g Sbrinz, geschaafd
Vinaigrette:
  • 4 EL citroenazijn
  • 1 EL droge witte wijn
  • 6 EL olie
  • 2 EL Sbrinz, vers geraspt
  • 1 klein knoflookteentje, geperst
  • ½ TL vloeibare honing
  • zout, peper

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Bladsla, wilde kruiden en kruiden in hapklare stukjes trekken. In een grote schaal losjes mengen met bloemen en Sbrinz .
  2. 2. Voor de vinaigrette alle ingrediënten mengen en het geheel op smaak brengen. Kort vóór het serveren door de sla mengen.
Bereidingstip

De gemengde sla aan de producten van het seizoen aanpassen. Ook goed geschikt: madeliefjes, Oost-Indische kers, paardenbloem of kruiden, bijv. rozemarijn en bernagie.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept