Kleine strudels uit Oost-Zwitserland

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 18 stuks

  • 120 g halfvolle zure room
  • 2 kl mosterd
  • 2 snuifjes zout
  • Een beetje peper
  • 18 sneetjes mostbröckli (ong. 55 g)
  • 200 g Tilsiter Jaune, in ongeveer 18 staafjes
  • Een beetje peper
  • 1 pakje strudeldeeg (4 vellen van 37 × 39 cm)
  • 30 g vloeibare boter

Voorbereiding

  1. Meng de room met de mosterd en kruid.
  2. Leg de mostbröckli op het werkblad. Leg een staafje Tilsiter op elk sneetje, kruid en rol op.
  3. Vouw het strudeldeeg open, snijd de twee vellen deeg tezamen in drieën in de lengte en breedte. Smeer de stukjes deeg in met de helft van de gekruide room. Leg 1 pakketje met Tilsiter op de stukjes deeg en rol ze op zoals lenterolletjes. Leg de kleine strudels op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk ze met een beetje boter. Herhaal deze stappen met de resterende ingrediënten.
  4. Bakken: 12 à 15 minuten op de rooster in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.
  5. Laat de kleine strudels afkoelen op een rooster.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen