Kippenborst-kaasrolletjes met appel-sjalottengroente

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Tandenstokers of spiesjes om vast te zetten
  • 4 kippenborsten, elk ca. 130 g
  • zout
  • peper uit de molen
  • 120 g pikante Tilsiter, in dunne plakken gesneden
  • 12 plakjes 'Rohessspeck' of boerenspek
  • braadboter of braadcrème

Groente:

  • 1 EL suiker
  • 1 EL boter
  • 250 g sjalotten, in plakjes gesneden
  • 300 g appels, bijv. cox orange, klokhuizen verwijderd, in plakken gesneden.
  • 0,5 dl appelwijn of kippenbouillon
  • ½ EL balsamicoazijn
  • zout
  • peper uit de molen

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Kippenborst overlangs horizontaal insnijden, niet helemaal doorsnijden. Openklappen, zodat een dubbel zo groot filet ontstaat. Met vershoudfolie beleggen, met een zware braadpan platslaan. Vlees kruiden, met kaas beleggen en overlangs oprollen. 3 plakjes spek vlot erom wikkelen, met tandenstokers of spiesjes vastzetten.
  2. 2. Kippenborst in de hete braadpan rondom 15 minuten braden.
  3. 3. Groente: Suiker in een grote chroomstalen braadpan lichtbruin karamelliseren. Boter toevoegen, smelten. Sjalotten toevoegen, afgedekt bij geringe hitte 5 minuten fruiten. Appel toevoegen, even meefruiten. Met wijn of bouillon blussen, afgedekt 5-10 minuten net gaar laten sudderen. Balsamico toevoegen, kruiden.
  4. 4. Kippenborst met groente op voorverwarmde borden schikken.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen