Gevulde aardappelen met L’Etivaz AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 vuurvaste schotel van ong. 30×22 cm
  • Boter voor de schotel
  • 75 g magere spekreepjes
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 150 g koolrabi, schoongemaakt, geraspt
  • 100 g wortelen, geschild, geraspt
  • Boter om te stoven
  • 0,5 dl vleesbouillon
  • 100 g L’Etivaz AOP, geraspt
  • 1 bosje bieslook, gehakt
  • Zout, peper, nootmuskaat
  • 20 g boter, vloeibaar

Voorbereiding

  1. Kook de aardappelen in hun schil en laat ze lichtjes afkoelen.
  2. Vulling: bak de spekreepjes en laat ze uitlekken op keukenpapier. Stoof de groenten in boter in dezelfde pan.
  3. Leng aan met de bouillon, laat 10 min. stoven met deksel en laat kort afkoelen.
  4. Snijd een kapje uit het bovenste gedeelte van de aardappelen in de lengte, hol ze uit, maar laat een rand van 1 cm dik.
  5. Prak het vruchtvlees van de aardappelen met een vork, meng bij de groenten met de kaas en bieslook en kruid met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Vul de aardappelen, leg ze in de klaargemaakte schotel en smeer ze aan alle kanten in met boter.
  7. Gratineer 15-20 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 220°C.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen