Aardappelcrumble

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
30 min.
Cook/bake time 30 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 ovenvaste portievormpjes van 2,5-3 dl inhoud
  • boter voor de vormpjes
  • 800 g - 1 kg melig kokende aardappelen, bijv. Agria, geschild, in fijne reepjes geschaafd
  • 1 TL zout
  • peper uit de molen

Crumble:

  • 50 g Sbrinz, vers geraspt
  • 4 EL paneermeel
  • 4 EL melk
  • 1/2 TL paprika
  • 75 g boter, koud, in stukjes gesneden
  • 2 EL hazelnoten, fijn gehakt

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. De aardappelen zouten en in de beboterde vormpjes verdelen.
  2. 2. Voor de crumble alle ingrediënten tot en met de boter wrijven totdat een kruimelige massa is ontstaan. Hazelnoten erdoor mengen.
  3. 3. Aardappelen in het midden van de tot 240 °C voorverwarmde oven 15 minuten bakken. Crumble erover strooien en nog 10 minuten bakken.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen