Zomersalade met Raclette Suisse, gegrilde abrikozen en tomatenpesto

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 porties

Pesto

  • 100 g gedroogde tomaten in olie
  • 1 eetlepel tomatenconcentraat
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • Zout, peper

Salade

  • 6 rijpe abrikozen
  • 200 g Raclette Suisse
  • 2 eetlepels spek in kleine blokjes
  • 2 eetlepels fijngehakte rozemarijn
  • Ongeveer 80 g gemengde salade, gewassen
  • Sap van een halve citroen

Voorbereiding

Pesto

  1. Laat de gedroogde tomaten uitlekken en mix ze samen met het tomatenconcentraat, de helft van de pijnboompitten en de olijfolie. Kruid de pesto met zout en peper.

Salade

  1. Snijd de abrikozen in tweeën en verwijder de pit. Dompel de halve abrikozen in olijfolie, leg ze in een grillschaaltje op een hete barbecue (of in de oven) en laat ze 4-5 minuten op middelhoog vuur grillen.
  2. Snijd de kaas in kleine blokjes en bestrooi de abrikozen rijkelijk. Voeg de spekreepjes en gehakte rozemarijn toe. Smelt de kaas.
  3. Marineer de salade in een beetje citroensap en olijfolie. Dresseer per bord drie abrikozenhelften met wat salade en pesto en bestrooi alles met de resterende pijnboompitten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen