Lauwwarme Sbrinz-noten-terrine met zilveruitjes

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 1 terrinevorm van 0,8 l inhoud Voor 6 personen

  • Boter, zacht, voor de vorm en het bakpapier
  • 30-40 g pistaches, gehakt
  • 250 g Sbrinz AOP, vers geraspt
  • 5 eieren
  • 2 eidooiers
  • 2,5 dl room
  • witte peper

Geglaceerde zilveruitjes:

  • 1 EL suiker
  • 30 zilveruitjes, gepeld
  • 30 g boter
  • 2 dl rode wijn
  • zout
  • salade voor de garnering

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. De terrine met boter insmeren en met een iets overlappend bakpapier bekleden, papier goed met zachte boter bestrijken en met de gehakte pistaches bestrooien. Ze moeten aan de boter plakken. Vorm in de koelkast zetten.
  2. 2. Oven tot 150 °C voorverwarmen. Een bak of schaal met zo veel water vullen dat de terrine tot de helft in het water staat.
  3. 3. Voor de terrine alle ingrediënten mengen, in de vorm vullen en de vorm afdekken. Ca. 40 minuten in het voorbereide waterbad garen. De terrine is goed als ze bij het drukken met de vinger vast aanvoelt. Uit de oven nemen en 20 minuten laten staan.
  4. 4. Voor de zilveruitjes de suiker in een vlakke braadpan karamelliseren, dan de uitjes en de boter toevoegen. Met wijn blussen, zout toevoegen, afgedekt laten garen en vervolgens zonder deksel het vocht laten inkoken tot het stroopachtig is.
  5. 5. De terrine omstulpen, in plakken snijden, op borden schikken en met zilveruitjes en salade garneren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen