Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Gegratineerde ham-raclette-crêpes

  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 ovenvaste schaal van ca. 20x28 cm
  • boter voor de schaal

Deeg:

  • 125 g meel, half wit, en half spelt
  • ¼ TL zout
  • 2 dl melk
  • 1,5 dl water
  • 2 eieren, geklopt
  • 30 g boter, vloeibaar, afgekoeld
  • 200 g raclettekaas, in reepjes gesneden
  • 200 g ham, in reepjes gesneden
  • 6-8 gedroogde tomaten in olie, in reepjes gesneden
  • 1,5 dl halfvolle room
  • 1,5 dl groentebouillon
  • 1 EL bieslook, gesneden
  • 1 EL tijmblaadjes
  • zout
  • peper uit de molen
  • nootmuskaat

Voorbereiding

Deeg:

  1. 1. Deeg: Meel en zout mengen, in het mengsel een kom vormen. Melk, water en eieren opkloppen en erin gieten. Het geheel tot een glad beslag roeren. Beslag afgedekt bij kamertemperatuur 30 minuten laten rusten. Boter erdoor roeren.
  2. 2. Van het beslag in een pan met antikleeflaag (zonder extra vet) 8 crêpes bakken.
  3. 3. Crêpes 2 maal vouwen. Afwisselend lagen met kaas, ham en tomaten in dakpanvorm in de beboterde schaal leggen. Room, bouillon, bieslook en tijm door elkaar roeren, kruiden. Over de crêpes gieten.
  4. 4. In het midden van de tot 220 °C voorverwarmde oven 15-20 minuten gratineren.
Bereidingstip

Daarbij past raapsalade.

Kaas in dit recept

Raclette Suisse®

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.