Geflambeerde kaas à la Thurgau

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 appel
  • 1 TL suiker
  • 60 g rozijnen
  • 1 dl calvados of cognac
  • 30 g boter
  • 4 plakken pikante Tilsiter van 60 g
  • 1 EL meel
  • 1 ei
  • 80 g hazelnoten, geraspt
  • 0,5 dl appelsap
  • 4 cocktailkersen als garnering

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

  1. 1. Appel schillen, klokhuis verwijderen, in vier plakken snijden en met suiker bestrooien. Rozijnen marineren in 0,5 dl calvados of cognac. Appelplakken in de verhitte boter bij matige warmte net zacht fruiten, eruit nemen en warm wegzetten.
  2. 2. Kaasplakken met meel bestuiven, door het geklopte ei halen, met de hazelnoten paneren en in de resterende boter aan beide zijden even bakken. Overige calvados/cognac over de plakken gieten, flamberen. Op borden schikken.
  3. 3. Appelplakken nogmaals in de pan leggen, gemarineerde rozijnen en appelsap toevoegen en tot siroop laten inkoken. Op de kaasplakken leggen, elk met een cocktailkers garneren en meteen serveren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen