
Flensjes gevuld met L’Etivaz AOP en prei
- Vleesloze
Ingrediënten
Voor 4 personen
- Tandenstokers
Flensjesbeslag
- 120 g bloem
- ½ koffielepel zout
- 2 dl melk
- 1 dl water
- 4 eieren
- Bakboter
Vulling
- 250 g prei, in schijfjes gesneden
- Boter om te stoven
- Zout, peper
- Een beetje citroenzeste
- 150 g L’Etivaz AOP in kleine blokjes gesneden
- Vers gemalen peper
Saus
- 1 dl room
- 0,5 dl witte wijn
- Zout, vers gemalen peper
- 1 bosje fijn geciseleerde bieslook
Voorbereiding
- Meng voor het flensjesbeslag alle ingrediënten totdat je een glad en homogeen mengsel krijgt. Bak 8-10 flensjes in een pan met boter.
- Voor de vulling stoof je de prei in boter. Breng op smaak met zout, peper en de geraspte citroenzeste.
- Schik een eetlepel prei en L’Etivaz AOP in het midden van de flensjes.
- Kruid met peper. Sluit de flensjes als een beursje. Maak ze vast met 1-2 tandenstokers en leg ze in een ingevette gratineerschotel.
- Laat 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200°C. (Bedek eventueel met een vel bakpapier om te vermijden dat de punten van de flensjes zwart worden.)
- Voor de saus giet je alle ingrediënten in een kookpan. Breng al roerend aan de kook. Kruid bij met zout en peper.
- Schik de beursjes op warme borden. Nappeer met saus rond de beursjes. Bestrooi met bieslook.
Kaas in dit recept
