Feuilletés van Etivaz AOP, saus van porto en rode bessen

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
1 min.
Cook/bake time 37 min.

Ingrediënten

Voor 4 feuilletés

  • 1 dl kalfsfond
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 dl rode porto
  • 4 el rodebessengelei
  • 2 el suiker
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 1 pijpje kaneel
  • 2 el gedroogde veenbessen
  • 1 rol bladerdeeg, kant-en-klaar
  • 150 g Etivaz AOP, in staafjes van 6 x 3 cm

Voorbereiding

  1. Porto en rode bessensaus: kook in een stoofpan met dikke bodem de kalfsfond, de bouillon, de porto, de suiker, de sinaasappelrasp, de kaneel en de veenbessen tot ongeveer 2/3 in, tot een stroperige saus. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Zet apart.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit op het werkblad. Snij rechthoeken van 8 x 4 cm. Plaats midden op elke rechthoek een staafje Etivaz AOP. Vouw de randen naar binnen. Bak gedurende ongeveer 12 minuten in de oven.
  3. Verdeel de feuilletés over de borden. Lepel er wat porto en rode bessensaus over.
  4. Serveer met een salade van jonge sla en bieten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen