Crêpezakje met lentesalade

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
45 min.
Cook/bake time 45 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Deeg:

  • 125 g meel, bijv. half wit en half spelt
  • ¼ TL zout
  • 2 dl melk
  • 1,5 dl water
  • 2 eieren, geklopt
  • 30 g boter, vloeibaar, afgekoeld

Salade:

  • 250 g halfvolle kwark
  • 100 g pikante Tilsiter, geraspt
  • 1 TL zachte mosterd
  • 2-3 EL witte balsamicoazijn
  • 2 EL raapolie
  • zout
  • peper uit de molen
  • nootmuskaat
  • 1 koolraap, ca. 150 g, schoongemaakt,. in dunne reepjes gesneden
  • ½ bosje radijsjes, in plakjes gesneden
  • 1 bosui, in ringen gesneden
  • 1 groene lollo, schoongemaakt, in stukken getrokken

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Deeg:

  1. 1. Deeg: Meel en zout mengen, in het mengsel een kom vormen. Melk, water en eieren opkloppen en erin gieten. Het geheel tot een glad beslag roeren. Beslag afgedekt bij kamertemperatuur 30 minuten laten rusten. Boter erdoor roeren.
  2. 2. Van het beslag in een pan met antikleeflaag (zonder extra vet) 8 crêpes bakken.
  3. 3. Salade: kwark, kaas, mosterd, azijn en olie mengen, kruiden. Koolraap, radijsjes en bosuitjes met de helft van de saus mengen.
  4. 4. Overige saus op de crêpes strijken en deze met lollo beleggen. Daarop het koolraapmengsel verdelen. Crêpes tot puntzakjes vormen. Op borden schikken en meteen serveren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen