
Crêpezakje met lentesalade
- 45 min. Bereidingtijd, 45 min. Totale tijd
- Vleesloze
Ingrediënten
Voor 4 personen
Deeg:
- 125 g meel, bijv. half wit en half spelt
- ¼ TL zout
- 2 dl melk
- 1,5 dl water
- 2 eieren, geklopt
- 30 g boter, vloeibaar, afgekoeld
Salade:
- 250 g halfvolle kwark
- 100 g pikante Tilsiter, geraspt
- 1 TL zachte mosterd
- 2-3 EL witte balsamicoazijn
- 2 EL raapolie
- zout
- peper uit de molen
- nootmuskaat
- 1 koolraap, ca. 150 g, schoongemaakt,. in dunne reepjes gesneden
- ½ bosje radijsjes, in plakjes gesneden
- 1 bosui, in ringen gesneden
- 1 groene lollo, schoongemaakt, in stukken getrokken
Voorbereiding
Deeg:
- 1. Deeg: Meel en zout mengen, in het mengsel een kom vormen. Melk, water en eieren opkloppen en erin gieten. Het geheel tot een glad beslag roeren. Beslag afgedekt bij kamertemperatuur 30 minuten laten rusten. Boter erdoor roeren.
- 2. Van het beslag in een pan met antikleeflaag (zonder extra vet) 8 crêpes bakken.
- 3. Salade: kwark, kaas, mosterd, azijn en olie mengen, kruiden. Koolraap, radijsjes en bosuitjes met de helft van de saus mengen.
- 4. Overige saus op de crêpes strijken en deze met lollo beleggen. Daarop het koolraapmengsel verdelen. Crêpes tot puntzakjes vormen. Op borden schikken en meteen serveren.
Kaas in dit recept
