Courgette piccata

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

Groentesaus:

  • 1 ui, fijn gehakt
  • boter om te fruiten
  • 1 grote, gele peperoni, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
  • 4 flestomaten (Peretti), in blokjes gesneden
  • 3 EL rozijnen, naar smaak
  • 1 dl rode wijn of groentebouillon
  • zout
  • peper uit de molen

Basilicumrijst:

  • 1 knoflookteentje, geperst
  • boter voor het fruiten
  • 250 g langkorrelrijst
  • 6 dl groentebouillon
  • 1 EL fijn gesneden basilicum
  • 2 EL boter

Courgette piccata:

  • 4 eieren
  • 100 g Sbrinz AOP, geraspt
  • 2 courgettes, ca. 350 g, schoongemaakt, schuin in 5-7 mm dikke plakjes gesneden
  • 1 TL zout
  • peper uit de molen
  • 3-4 EL meel
  • braadboter of braadcrème
  • basilicum voor de garnering

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Groentesaus:

  1. 1. Saus: Ui in de boter fruiten. Peperoni, tomaten en naar smaak rozijnen toevoegen en ook fruiten. Met wijn of bouillon blussen, afgedekt 10-15 minuten sudderen, kruiden.
  2. 2. Rijst: Knoflook in de boter fruiten. Rijst eveneens fruiten. Met de bouillon blussen, afgedekt bij middelmatige hitte 18-20 minuten garen tot al het vocht is ingekookt. Basilicum en boter erdoor roeren.
  3. 3. Piccata: In een diep bord eieren kloppen en Sbrinz erdoor mengen. Courgetteschijfjes in porties kruiden, door het meel halen, dan in de eiermassa wentelen en vervolgens bij matige hitte 3-4 minuten braden en warmhouden.
  4. 4. Courgette-piccata met basilicumrijst en groentesaus op voorverwarmde borden scheppen en garneren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen