
Courgette-mozzarella-spiesen
Ingrediënten
Voorgerecht voor 4 personen
- 2 gele courgettes, over de lengte in ca. 3 mm dikke repen gesneden
- 2 groene courgettes, over de lengte in ca. 3 mm dikke repen gesneden
- braadboter of braadcrème
- zout, peper
- 2 zakjes mozzarelline, afgedropen
- 1 EL basilicum, gehakt
- zout, peper
- 50 g bündnervlees, in dunne plakjes gesneden, over de lengte gevouwen
- ca. 12 houtspiesen van elke ca. 15 cm lengte
Voorbereiding
- 1. Courgette in porties in de braadboter of braadcrème aan beide zijden bakken, eruit nemen, op smaak brengen en laten afkoelen.
- 2. De helft van de mozzarelline met basilicum mengen en op smaak brengen. Om elke plak een reep bündnervlees wikkelen.
- 3. Courgettes over de lengte halveren en om de overige mozzarelline wikkelen.
- 4. Mozzarelline op de spiesen steken.