Compote van drie uien

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
65 min.
Cook/bake time 65 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 750 g uien (rode, witte en sjalotten)
  • 1 el olijfolie
  • 4 knoflookteentjes, fijngesneden
  • 100 g bruine suiker
  • 1/2 el komijn
  • 1 snuifje chilipoeder
  • 4 el sherryazijn
  • Zout, peper

Voorbereiding

  1. Pel de uien, snijd ze in vieren en behoud de onderkant (“baardje”). Verhit de olijfolie. Fruit de uien en knoflook gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg de bruine suiker, komijn en chili toe. Roer. Laat 30 minuten koken op een zacht vuur.
  2. Doe de sherryazijn erbij. Kruid met zout en peper. Laat nog 20 minuten koken.
  3. Laat afkoelen voordat je de compote serveert.
Bon
Appétit

Weitere Inspirationen