Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Carpaccio van kort dichtgeschroeide snoekbaars met Sbrinz AOP

  • 25 min. Bereidingtijd, 25 min. Totale tijd
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 60 g Sbrinz AOP
  • 60 g gele paprika
  • 4 takjes peterselie
  • 2 koffielepels kappertjes (in pot)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 koffielepel biologische citroenzeste
  • 1/4 koffielepel suiker
  • Zout, peper
  • 400 g snoekbaarsfilet zonder vel
  • Enkele blaadjes krulsla

Voorbereiding

  1. Was en dep de paprika droog en snijd deze in heel kleine blokjes. Was de peterselie, laat deze goed uitlekken en hak fijn. Hak ook de kappertjes. Meng de olijfolie met het citroensap en de citroenzeste. Voeg de paprikablokjes, peterselie en kappertjes toe. Breng op smaak met suiker, zout en peper.
  2. Spoel de vis onder koud water, dep droog en snijd in mootjes van 4 à 5 mm dik.
  3. Dresseer op voorgerechtborden en brand kort af met een keukenbrander. Giet de paprikavinaigrette erover. Bestrooi met fijne krullen Sbrinz AOP.
  4. Serveer onmiddellijk. Schik de krulsla op de borden.

Kaas in dit recept

Sbrinz AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.