CAKEJES MET GRUYÈRE AOP CLASSIC | BLOEMEN EN AROMATISCHE KRUIDEN UIT DE WEIDEN IN DE VALLEIEN

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze
30 min.
Cook/bake time 30 min.

Ingrediënten

Voor een tiental cakejes

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 2 el suiker
  • 1 snufje zout
  • 125 g boter + een beetje boter voor de vorm
  • 2 eieren
  • 25 cl warme melk
  • 25 cl olijfolie
  • 1 handvol bergkruiden van montane almen
  • 150 g Gruyère AOP Classic, geraspt
  • 1 snufje pili-pili in vlokken

Voorbereiding

  1. Meng de droge ingrediënten: zelfrijzende bloem, suiker en zout. Zet apart. Meng de vloeibare ingrediënten: boter, eieren, melk en olijfolie. Voeg deze vervolgens toe aan de droge ingrediënten. Meng alles goed tot een glad, homogeen beslag.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Beboter muffinvormpjes. Vul ze voor 3/4.
  3. Bak ze 10 tot 12 minuten. Controleer de gaarheid door met de punt van een mes in de cakejes te prikken. Ze zijn gaar als het mes er droog uitkomt.
Bon
Appétit

Weitere Inspirationen