
Caesarsalade met roosjes Tête de Moine AOP
Ingrediënten
Voor 4 personen
- Caesarsaus:
- • 2 eierdooiers
- • ½ tl dijonmosterd
- • 4 el olijfolie
- • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 6 à 8 ansjovissen in olijfolie, fijngeprakt
- • 1 tl Worcestershiresaus
- • 1 el rodewijnazijn
- Croutons:
- • 2 el olijfolie
- • 1 tl knoflookpoeder
- • 1 handje in blokjes gesneden oud brood
- • 1 Romeinse sla (bindsla), in sliertjes
- • een handje platte peterselie, gehakt
- • 300 g kipfilet, geroosterd of gegrild, in blokjes
- • 12 anchovisjes in olijfolie
- • zout, peper
- Afwerking:
- • 20 roosjes Tête de Moine AOP
Voorbereiding
- 1. Caesarsaus: meng in een kom de eierdooiers en de mosterd. Voeg langzaam
- de olijfolie toe. Voeg de geplette ansjovis en het knoflook toe. Voeg dan de Worcestershire
- toe en roer goed. Eindig met de rodewijnazijn. Breng op smaak met
- zout en peper. Roer goed en zet koel.
- 2. Croutons: meng in een kom de olijfolie en het knoflookpoeder. Meng de blokjes
- brood met het olijfoliemengsel. Bak al roerend goudbruin in een hete bakpan.
- Zet apart.
- 3. Meng in een slakom de Romeinse sla (bindsla) en de platte peterselie met de
- caesarsaus. Verdeel de salade, de kip en de anchovis over de borden. Werk af
- met de croutons en de roosjes Tête de Moine AOP.
Kaas in dit recept
