
Caesarsalade met roosjes Tête de Moine AOP
Ingrediënten
Voor 4 personen
- Caesarsaus:
- • 2 eierdooiers
- • ½ tl dijonmosterd
- • 4 el olijfolie
- • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 6 à 8 ansjovissen in olijfolie, fijngeprakt
- • 1 tl Worcestershiresaus
- • 1 el rodewijnazijn
- Croutons:
- • 2 el olijfolie
- • 1 tl knoflookpoeder
- • 1 handje in blokjes gesneden oud brood
- • 1 Romeinse sla (bindsla), in sliertjes
- • een handje platte peterselie, gehakt
- • 300 g kipfilet, geroosterd of gegrild, in blokjes
- • 12 anchovisjes in olijfolie
- • zout, peper
- Afwerking:
- • 20 roosjes Tête de Moine AOP
Voorbereiding
- 1. Caesarsaus: meng in een kom de eierdooiers en de mosterd. Voeg langzaam de olijfolie toe. Voeg de geplette ansjovis en het knoflook toe. Voeg dan de Worcestershire toe en roer goed. Eindig met de rodewijnazijn. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed en zet koel.
- 2. Croutons: meng in een kom de olijfolie en het knoflookpoeder. Meng de blokjes brood met het olijfoliemengsel. Bak al roerend goudbruin in een hete bakpan.
- Zet apart.
- 3. Meng in een slakom de Romeinse sla (bindsla) en de platte peterselie met de caesarsaus. Verdeel de salade, de kip en de anchovis over de borden. Werk af met de croutons en de roosjes Tête de Moine AOP.
Kaas in dit recept
