Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Caesarsalade met roosjes Tête de Moine AOP

  • (4.6 Sterren/7 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Caesarsaus:
  • • 2 eierdooiers
  • • ½ tl dijonmosterd
  • • 4 el olijfolie
  • • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • • 6 à 8 ansjovissen in olijfolie, fijngeprakt
  • • 1 tl Worcestershiresaus
  • • 1 el rodewijnazijn
  • Croutons:
  • • 2 el olijfolie
  • • 1 tl knoflookpoeder
  • • 1 handje in blokjes gesneden oud brood
  • • 1 Romeinse sla (bindsla), in sliertjes
  • • een handje platte peterselie, gehakt
  • • 300 g kipfilet, geroosterd of gegrild, in blokjes
  • • 12 anchovisjes in olijfolie
  • • zout, peper
  • Afwerking:
  • • 20 roosjes Tête de Moine AOP

Voorbereiding

  1. 1. Caesarsaus: meng in een kom de eierdooiers en de mosterd. Voeg langzaam de olijfolie toe. Voeg de geplette ansjovis en het knoflook toe. Voeg dan de Worcestershire toe en roer goed. Eindig met de rodewijnazijn. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed en zet koel.
  2. 2. Croutons: meng in een kom de olijfolie en het knoflookpoeder. Meng de blokjes brood met het olijfoliemengsel. Bak al roerend goudbruin in een hete bakpan.
  3. Zet apart.
  4. 3. Meng in een slakom de Romeinse sla (bindsla) en de platte peterselie met de caesarsaus. Verdeel de salade, de kip en de anchovis over de borden. Werk af met de croutons en de roosjes Tête de Moine AOP.

Kaas in dit recept

Tête de Moine AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.