Bladerdeegschuitje met eekhoorntjesbrood, spekjes en Zwitserse Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
30 min.
Cook/bake time 30 min.

Ingrediënten

4 personen

  • 300 g eekhoorntjesbrood, schoongemaakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el platte peterselie
  • 50 g spekjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 scheutje pikante olijfolie
  • 40 g Gruyère AOP, geraspt
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng in een kom het eekhoorntjesbrood, het knoflook, de peterselie, de spekjes en de olijfolie. Voeg zout en peper toe. Fruit het champignonmengsel gedurende 3 minuten in een bakpan. Laat uitlekken. Zet apart.
  2. Verdeel het deeg met het bakpapier over een boot- of ovaalvormige schaal. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem en besprenkel met enkele druppels pikante olijfolie. Verdeel het champignonmengsel over de taartbodem. Bestrooi met Gruyère AOP. Bak gedurende 20 minuten in de oven.
  3. Snij het ‘schuitje’ in porties en verdeel over de borden.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen