
Asperges gegratineerd met Tête de Moine AOP
- 30 min. Bereidingtijd
- Vleesloze
Ingrediënten
Voor 4 personen
- Boter voor de schoteltjes
- 1 kg gekuiste groene asperges
Garnituur
- 4 eieren
- 2 dl room
- 2 el gehakte kervel
- Peper en zout
- 8-12 roosjes (ong. 100 g) Tête de Moine AOP
- Ter versiering enkele roosjes Tête de Moine AOP en kervel
Voorbereiding
- Kook de asperges beetgaar in ruisend gezouten water of stoom ze en verdeel ze over de beboterde schoteltjes.
Garnituur
- Klop de eieren, room en kervel, kruid met peper en zout en giet over de asperges. Verdeel de roosjes Tête de Moine AOP. Bak 15-20 min in het midden van een op 180°C voorverwarmde oven.
- Dresseer met Tête de Moine AOP en kervel vlak voor het opdienen. Serveer met gebakken aardappelen.