Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Aardappels à la risotto met champignons en Tête de Moine AOP

  • 20 min. Bereidingtijd, 20 min. Kooktijd, 40 min. Totale tijd
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Gemakkelijk

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 350 g vastkokende aardappels (nicola, charlotte, ...), geschild
  • 1 el + 75 g boter
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2,5 dl groentebouillon
  • 2,5 dl vloeibare room
  • 150 g witte champignons, in 4
  • 150 g Tête de Moine AOP, geraspt
  • 100 g boter
  • zout, peper

Garnituur

  • 1 el platte peterselie, fijngeknipt
  • roosjes Tête de Moine AOP

Voorbereiding

  1. Rasp de aardappels met een grove rasp.
  2. Smelt in een stoofpan 1 el boter en fruit de sjalot. Voeg de bouillon en de room toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag. Voeg de aardappels en de champignons toe. Bestrooi met zout en peper. Gaar 15 minuten. Voeg de Tête de Moine AOP en de rest van de boter toe. Roer goed. Gaar 5 minuten verder.
  3. Schik de aardappels zoals risotto op de borden, door een uitsteekring te vullen. Garneer met platte peterselie en roosjes Tête de Moine AOP. Bestrooi met peper.
Aanbeveling

Heerlijk met sla.

Kaas in dit recept

Tête de Moine AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.