Aardappelkoekjes met cantharellen, fijngesneden prei en Vacherin Fribourgeois AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1,5 kg charlotteaardappelen
  • 100 g gesmolten boter
  • 600 g prei
  • 40 g boter
  • 160 g cantharellen
  • Olie
  • 20 g boter
  • Kruiden
  • 400 g Vacherin Fribourgeois AOP

Bindmiddel

  • 80 g eigeel
  • 200 g room 35%

Voorbereiding

  1. Was en schil de aardappelen. Snijd ze zeer dun met een snijmachine of mandoline.
  2. Meng ze met de gesmolten boter. Breng op smaak met zout voor het opdienen.
  3. Was de prei en snijd hem fijn. Bak in boter, breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen alvorens op te dienen.
  4. Was en snijd de cantharellen.
  5. Verwarm een pan voor. Voeg een beetje olie toe en bak de cantharellen. Voeg een klontje boter toe, breng op smaak met zout en peper en verwijder.
  6. Verwijder de korst van de Vacherin Fribourgeois AOP en snijd in kleine, gelijke stukjes.

Bindmiddel

  1. Meng het eigeel en de room in een kom, kruid met zout, nootmuskaat en peper en meng alles goed.

Monteren

  1. Beboter ronde teflonvormen met een diameter van 10 cm en een hoogte van 2 cm. Gebruik een vel bakpapier.
  2. Bekleed de bodem en randen met dunne aardappelschijfjes.
  3. Voeg de fijngesneden prei toe en meng met de cantharellen en Vacherin Fribourgeois AOP.
  4. Verdeel het mengsel goed over de vormen. Bedek met dunne aardappelschijfjes.
  5. Laat enkele minuten rusten. Verwarm de heteluchtoven voor op 165°C. Schuif de taartbodems in de oven.
  6. Laat ze ongeveer 25 minuten op deze temperatuur bakken. Voeg het bindmiddel heel gelijkmatig toe en laat ongeveer 15 à 20 minuten bakken op 145°C. Haal uit de oven.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen