
Aardappelkoekjes met cantharellen, fijngesneden prei en Vacherin Fribourgeois AOP
- Vleesloze
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1,5 kg charlotteaardappelen
- 100 g gesmolten boter
- 600 g prei
- 40 g boter
- 160 g cantharellen
- Olie
- 20 g boter
- Kruiden
- 400 g Vacherin Fribourgeois AOP
Bindmiddel
- 80 g eigeel
- 200 g room 35%
Voorbereiding
- Was en schil de aardappelen. Snijd ze zeer dun met een snijmachine of mandoline.
- Meng ze met de gesmolten boter. Breng op smaak met zout voor het opdienen.
- Was de prei en snijd hem fijn. Bak in boter, breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen alvorens op te dienen.
- Was en snijd de cantharellen.
- Verwarm een pan voor. Voeg een beetje olie toe en bak de cantharellen. Voeg een klontje boter toe, breng op smaak met zout en peper en verwijder.
- Verwijder de korst van de Vacherin Fribourgeois AOP en snijd in kleine, gelijke stukjes.
Bindmiddel
- Meng het eigeel en de room in een kom, kruid met zout, nootmuskaat en peper en meng alles goed.
Monteren
- Beboter ronde teflonvormen met een diameter van 10 cm en een hoogte van 2 cm. Gebruik een vel bakpapier.
- Bekleed de bodem en randen met dunne aardappelschijfjes.
- Voeg de fijngesneden prei toe en meng met de cantharellen en Vacherin Fribourgeois AOP.
- Verdeel het mengsel goed over de vormen. Bedek met dunne aardappelschijfjes.
- Laat enkele minuten rusten. Verwarm de heteluchtoven voor op 165°C. Schuif de taartbodems in de oven.
- Laat ze ongeveer 25 minuten op deze temperatuur bakken. Voeg het bindmiddel heel gelijkmatig toe en laat ongeveer 15 à 20 minuten bakken op 145°C. Haal uit de oven.
Kaas in dit recept
