Aardappelcrêpes met zure kruidenroom

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor ca. 16 stuks

Crêpes:

  • 500 g aardappelen, bijv. Urgenta
  • 3 eieren
  • 50 g meel
  • 1 dl melk
  • zout, peper, nootmuskaat

Zure room:

  • 2 EL kruiden
  • 200 g crème fraîche
  • zout, peper
  • braadboter of braadcrème
  • 8 rozetjes Tête de Moine

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Crêpes:

  1. 1. Voor de crêpes aardappelen schillen en in stukken snijden. In een beetje zout water koken. Water afgieten, aardappelen open op het uitgeschakelde vuur laten uitdampen. Nog warm door de passe-vite draaien.
  2. 2. Aardappelpuree met andere ingrediënten mengen en op smaak brengen. 10 minuten laten rusten.
  3. 3. Kruiden fijnhakken voor de zure room. Crème fraîche met kruiden mengen en op smaak brengen.
  4. 4. Van het aardappeldeeg in niet al te hete braadboter 16 crêpes aan beide zijden 2-3 minuten bakken. Gebakken crêpes afgedekt in de op 50 °C voorverwarmde oven warmhouden.
  5. 5. De zure kruidenroom op de borden verdelen. Daarop de crêpes en de Tête de Moine-rozetjes garneren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept

Weitere Inspirationen