
Aardappelcrêpes met zure kruidenroom
- Vleesloze
Ingrediënten
Voor ca. 16 stuks
Crêpes:
- 500 g aardappelen, bijv. Urgenta
- 3 eieren
- 50 g meel
- 1 dl melk
- zout, peper, nootmuskaat
Zure room:
- 2 EL kruiden
- 200 g crème fraîche
- zout, peper
- braadboter of braadcrème
- 8 rozetjes Tête de Moine
Voorbereiding
Crêpes:
- 1. Voor de crêpes aardappelen schillen en in stukken snijden. In een beetje zout water koken. Water afgieten, aardappelen open op het uitgeschakelde vuur laten uitdampen. Nog warm door de passe-vite draaien.
- 2. Aardappelpuree met andere ingrediënten mengen en op smaak brengen. 10 minuten laten rusten.
- 3. Kruiden fijnhakken voor de zure room. Crème fraîche met kruiden mengen en op smaak brengen.
- 4. Van het aardappeldeeg in niet al te hete braadboter 16 crêpes aan beide zijden 2-3 minuten bakken. Gebakken crêpes afgedekt in de op 50 °C voorverwarmde oven warmhouden.
- 5. De zure kruidenroom op de borden verdelen. Daarop de crêpes en de Tête de Moine-rozetjes garneren.
Daarbij past salade. Gemengde kruiden zoals tijm, gladde peterselie en bieslook gebruiken. Tip: de crêpes op zich zijn ook lekker bij vis.
Kaas in dit recept
