Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Aardappel-bundel

  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 ovenvaste schaal van ca. 25 cm Ø
  • aluminiumfolie om af te dekken
  • boter voor de schaal
  • 12 grote savooiebladeren

Vulling:

  • 500 g in de schil gekookte aardappelen, gepeld, op de aardappelrasp geraspt
  • 300 g rundergehakt
  • 1 bosui, in fijne ringen gesneden
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 2 TL mosterd
  • 1 ei, geklopt
  • 90 g Alpkäse, geraspt
  • 3-4 EL room
  • ½ EL tijmblaadjes
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 2 dl groentebouillon
  • 1,8 dl halfvolle sausroom
  • 3-4 EL Alpkäse, geraspt

Voorbereiding

  1. 1. Savooiebladeren in kokend zout water 3-5 minuten blancheren, uit het water nemen en met koud water afspoelen. Op een keukendoek uitspreiden.
  2. 2. Vulling: Alle ingrediënten goed mengen, kruiden.
  3. 3. Dikke bladnerven uit de savooiebladeren snijden. Vulling op de bladeren verdelen en de bladeren inrollen. Met de gesloten zijde naar beneden in de beboterde ovenschotel leggen. Bouillon en room doorroeren en erbij gieten. Kaas erover strooien. Met aluminiumfolie afdekken.
  4. 4. In het midden van de tot 200 °C voorverwarmde oven 15 minuten bakken. Folie verwijderen, oventemperatuur tot 220 °C verhogen en 10-15 minuten gratineren.

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.