
Aardappel-bundel
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 ovenvaste schaal van ca. 25 cm Ø
- aluminiumfolie om af te dekken
- boter voor de schaal
- 12 grote savooiebladeren
Vulling:
- 500 g in de schil gekookte aardappelen, gepeld, op de aardappelrasp geraspt
- 300 g rundergehakt
- 1 bosui, in fijne ringen gesneden
- 1 knoflookteentje, geperst
- 2 TL mosterd
- 1 ei, geklopt
- 90 g Alpkäse, geraspt
- 3-4 EL room
- ½ EL tijmblaadjes
- zout, peper, nootmuskaat
- 2 dl groentebouillon
- 1,8 dl halfvolle sausroom
- 3-4 EL Alpkäse, geraspt
Voorbereiding
- 1. Savooiebladeren in kokend zout water 3-5 minuten blancheren, uit het water nemen en met koud water afspoelen. Op een keukendoek uitspreiden.
- 2. Vulling: Alle ingrediënten goed mengen, kruiden.
- 3. Dikke bladnerven uit de savooiebladeren snijden. Vulling op de bladeren verdelen en de bladeren inrollen. Met de gesloten zijde naar beneden in de beboterde ovenschotel leggen. Bouillon en room doorroeren en erbij gieten. Kaas erover strooien. Met aluminiumfolie afdekken.
- 4. In het midden van de tot 200 °C voorverwarmde oven 15 minuten bakken. Folie verwijderen, oventemperatuur tot 220 °C verhogen en 10-15 minuten gratineren.
Kaas in dit recept
