Vacherin Mont-d'Or AOP

Vacherin Mont-d'Or AOP

De Vacherin Mont-d’Or AOP is de unieke lokale zachte kaasspecialiteit uit de Jura van Vaud met zijn dichte bossen en weelderige weiden. Hier wordt deze kaas al meer dan 100 jaar liefdevol op ambachtelijke wijze gemaakt, om vervolgens in traditionele rijpingskelders zijn delicate, milde smaak te ontplooien. De kaas wordt omwikkeld met een dunne strook sparrenhoutenschors, waardoor zich een lichte tannine toets ontwikkelt. De Vacherin Mont-d'Or AOP is een seizoensgebonden kaas die liefhebbers van eind september tot april verwent. Zoals een edele wijn ontvouwt hij zijn milde smaak wanneer de kaas een paar uur op kamertemperatuur gebracht wordt. De smeuïge textuur en verfijnde smaak komt het beste tot zijn recht wanneer de kaas met een lepel wordt geserveerd. Fijnproevers beschouwen de Vacherin Mont-d'Or AOP als een uitstekende dessertkaas. Hij kan ook als hoofdgerecht geserveerd worden, begeleid door fijne ‘Gschwellti’, aardappelen, of knapperig brood.

Kaastype Zachte kazen
Melkverwerking Gethermiseerde melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Glutenvrij
Duur rijping 1 Maanden
Smaak Romig, Zacht
Labels AOP/IGP
Gebied West-Zwitserland
Seizoen Oktober-April
Wielgrootte 0.4-3 kg

Een seizoensgebonden zachte kaasspecialiteit uit de Vallée de Joux in de Jura van Vaud. Direct uit de oven is hij simpelweg onweerstaanbaar.

  • Vacherin Mont-d'Or AOP
  • Interprofession du Vacherin Mont-d’Or
    Rue Grenade 40
  • 1510 Moudon

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken