Vacherin Fribourgeois AOP

Vacherin Fribourgeois AOP BIO

De BIO-variant van de Vacherin Fribourgeois AOP onderscheidt zich door zijn goed smeltende eigenschappen, zijn delicate smaak en lichte, verfrissend zurige toets.

 

Zijn buitengewoon rijke melk heeft het parfum van de weiden rond Freiburg opgenomen. De BIO is jong en evenwichtig en een puur product van de biologische landbouw in Zwitserland. Met zijn heerlijke natuurlijkheid weet hij elke liefhebber te bekoren.

Kaastype Halfharde kazen
Melkverwerking Rauwe Melk of tethermiseerde melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Glutenvrij
Duur rijping 9 Weken
Smaak Aromatisch
Labels Bio, AOP/IGP
Gebied West-Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 6-10 kg

Deze crèmig-smeuïge halfharde kaas is een onmisbaar ingrediënt van de populaire fondue moitié-moitié. Maar ook gewoon zo smaakt hij heerlijk.

  • Vacherin Fribourgeois AOP
  • Interprofession du Vacherin Fribourgeois
    Rue Condémine 56
    Case postale 2175
  • 1630 Bulle 2
  • +41 (0) 26 919 87 56

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken