Vacherin Fribourgeois AOP

Vacherin Fribourgeois AOP BERG

De zuivere berglucht en bloemige geuren van de almweiden zijn terug te vinden in de melk die de BERG-variant zijn rijke, karakteristieke aroma's geeft.

 

Fruitig en vol wanneer hij jong is, ontwikkelt hij na enkele maanden rijping een romige, kruidige volheid. Hij is bijzonder geschikt als dessertkaas en smaakt voortreffelijk met stukjes appel, kastanjes of noten.

Kaastype Halfharde kazen
Melkverwerking Rauwe Melk of tethermiseerde melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Glutenvrij
Duur rijping 9-25 Weken
Smaak Aromatisch , Romig, Sterk
Labels AOP/IGP
Gebied West-Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 6-10 kg

Deze crèmig-smeuïge halfharde kaas is een onmisbaar ingrediënt van de populaire fondue moitié-moitié. Maar ook gewoon zo smaakt hij heerlijk.

  • Vacherin Fribourgeois AOP
  • Interprofession du Vacherin Fribourgeois
    Rue Condémine 56
    Case postale 2175
  • 1630 Bulle 2
  • +41 (0) 26 919 87 56

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken