Vacherin Fribourgeois AOP

Vacherin Fribourgeois AOP ALP

De buitengewone diversiteit van de flora in de Voor-Alpen van Freiburg en de traditionele know-how en vaardigheden van de alpenkaasmakers geven de ALP-variëteit zijn unieke karakter.

 

Traditioneel gemaakt in de alpenchalets met rauwe melk, ontwikkelt deze variant aroma’s met een subtiele complexiteit. Zijn verscheidenheid en typische karakter ontwikkelen zich tijdens het rijpingsproces.

 

Deze weergaloze kaas heeft een gerimpelde of gladde korst en wordt gewoonlijk uit het vuistje gegeten. Echte liefhebbers vinden hem ook een must op het kaasplateau.

Kaastype Halfharde kazen
Melkverwerking Rauwe Melk of tethermiseerde melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Glutenvrij
Duur rijping 12-25 Weken
Smaak Ranzig
Labels AOP/IGP
Gebied West-Zwitserland
Seizoen Kan-Oktober
Wielgrootte 6-10 kg

Deze crèmig-smeuïge halfharde kaas is een onmisbaar ingrediënt van de populaire fondue moitié-moitié. Maar ook gewoon zo smaakt hij heerlijk.

  • Vacherin Fribourgeois AOP
  • Interprofession du Vacherin Fribourgeois
    Rue Condémine 56
    Case postale 2175
  • 1630 Bulle 2
  • +41 (0) 26 919 87 56

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken