Tilsiter

Tilsiter Switzerland mittelreif (de rode)

De rode Tilsiter Switzerland is een klassieker onder de Zwitserse halfharde kazen. Hij wordt met veel liefde en vakmanschap gemaakt door kleine familiebedrijven in de kantons Thurgau en St. Gallen en in het Zürcher Oberland. Zo wordt elk wiel handmatig gemaakt en in rijpingskelders verzorgd. Melkveehouders en kaasmakers kennen elkaar persoonlijk. Dankzij de korte transportafstanden is de melk altijd vers en dankzij constante kwaliteitscontroles – van de levering van de melk totdat de kaas klaar is voor verkoop – is de kwaliteit van deze Tilsiter Zwitserland altijd gegarandeerd. Of hij nu belegen of kruidig is, de rode laat zijn veelzijdige kanten zien, zowel in koude als warme gerechten.

Ook de bio-variant is zeer lekker. Bio-Tilsiter Zwitserland wordt uitsluitend geproduceerd in de kaasmakerij Bio-Maseltrangen in Rufi SG en de kaasmakerij Wildberg. Het BIOSUISSE-logo met de lelie garandeert een vriendelijke benadering van dieren, natuur en grondstoffen.

Kaastype Halfharde kazen
Melkverwerking Rauwe melk, gedeeltelijk gethermiseerde
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Glutenvrij
Duur rijping 10-15 Weken
Smaak Sterk
Gebied Oost-Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 4-4.5

Tilsiter Switzerland uit het groene Thurgau, de originele kaas sinds 1893, is een van de sterkste merken van Zwitserland.

  • Tilsiter
  • SO Tilsiter Switzerland GmbH
    Weinfelderstrasse 6
  • 8560 Märstetten

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken