Tête de Moine AOP

Tête de Moine AOP Classic

De Tête de Moine AOP, Fromage de Bellelay, is een cilindrische, gesmeerde halfharde kaas gemaakt met silo-vrije melk. Deze 2,5 maand gerijpte kaas dankt zijn sterke en bijzondere smaak aan het rijke gras dat de koeien grazen en is een typisch product van zijn "terroir" met een verfijnde textuur. De bereidingswijze is al 800 jaar oud.

Kaastype Halfharde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping 3-4 Maanden
Smaak Aromatisch , Sterk
Labels AOP/IGP
Gebied West-Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 700-900 g

Tête de Moine AOP – tot fijne roosjes geschaafd, is deze zeer aromatische halfharde kaas uit de Jura een streling voor de tong en het oog.

  • Tête de Moine AOP
  • Interprofession Tête de Moine
    Rue de l'Envers 16
  • 2610 St-Imier

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken