Raclette Suisse®

Raclette Suisse®

Volgens zeer oude geschriften, die in de kloosters van Obwalden en Nidwalden bewaard worden, zou Willem Tell reeds in 1291 van ‘Bratchäs’, zoals raclette toen werd genoemd, genoten hebben. De kaas werd gesmolten voor een open vuur en afgeschraapt op een bord. Deze bereiding bleef lange tijd de erfenis van de boeren, het voorrecht van de bevolking van het platteland. Pas in de 20e eeuw werd deze boerenmaaltijd ontdekt in de valleien dankzij de uitvinding van de elektrische oven en het werd al snel het Zwitsers nationale gerecht. Gedurende deze tijd dook ook de Franse naam "La raclette", die afkomstig is van "racler", wat schrapen betekent. Raclette Suisse® wordt ook nu nog met veel liefde en vakmanschap geproduceerd volgens het aloude recept.

Kaastype Halfharde kazen
Melkverwerking Gepasteuriseerde melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Glutenvrij
Duur rijping 3-5 Maanden
Smaak Aromatisch , Zacht
Gebied Graubünden, Oost-Zwitserland, Bern Regio, West-Zwitserland, Centraal Zwitserland
Seizoen Ganse jaar

Raclette Suisse® – de heerlijke smeltende kaas is eenvoudig klaar te maken en kan met uitgezochte ingrediënten oneindig worden gevarieerd.

  • Raclette Suisse®
  • Geschäftsstelle Raclette Suisse
    Laubeggstrasse 68
  • 3006 Bern

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken