Raclette du Valais AOP

Raclette du Valais AOP

Raclette du Valais AOP is een 100% natuurproduct, uniek dankzij zijn "terroir" en zijn geschiedenis. Het begint bij de voeding van de koeien, het verwerken van de rauwe melk en de zorg die wordt besteed in de rijpingskelder. Een markering is aangebracht op de onderzijde van de kaas. De rijke flora van het Walliser-gebergte en het Alpengebied geven de Valais raclette AOP zijn unieke frisse en kruidige smaak met vele nuances. In oktober 2007 werd de kaas bekroond met de beschermde oorsprongsbenaming "AOP".

Kaastype Halfharde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet min. 50%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping 3 Maanden
Smaak mild kruidig
Labels AOP/IGP
Gebied Valais
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 4.8-5.2 kg

De crèmige en kruidige Raclette du Valais AOP wordt uitsluitend in het kanton Valais gemaakt uit rauwe melk.

  • Raclette du Valais AOP
  • Sortenorganisation Walliser Raclette AOP
    Avenue de la Gare 2
  • 1964 Conthey

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken