L'Etivaz AOP

L'Etivaz AOP Bio

L'Etivaz AOP is een harde rauwmelkse kaas, die van mei tot oktober in iets meer dan honderd alpenkaasmakerijen in de Vaud Alpen wordt geproduceerd. Deze kaas moet boven een open vuur en handmatig volgens het traditionele recept worden gemaakt. De rauwe melk wordt direct ter plekke verwerkt. Zo verliest de melk niets van de aroma's van de fijne alpenkruiden.

Kaastype Harde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping 5-13 Maanden
Smaak Ranzig
Labels Bio, AOP/IGP
Gebied West-Zwitserland
Seizoen Kan-Oktober
Wielgrootte 10-38 kg

Etivaz AOP is een pittige alpenkaasspecialiteit uit de alpenweiden van Vaud en wordt, uitsluitend in de zomermaanden, met de hand gemaakt in kleine hoeveelheden boven een open vuur.

  • L'Etivaz AOP
  • La Maison de L’Etivaz
    Route des Mosses 72
  • 1660 L’Etivaz
  • +41 (0) 26 924 70 60

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken