Le Gruyère d'Alpage AOP

Le Gruyère d'Alpage AOP

Le Gruyère d'Alpage AOP wordt tijdens de zomermaanden in de alpenkaasmakerijen geproduceerd. Deze kaas dankt zijn fijne, typische smaak aan de grote verscheidenheid aan weidelanden en de alpenflora, en uiteraard aan de hoogwaardige rauwe melk van de koeien die er grazen. De know-how van de kaasmakers en affineurs zijn ook essentieel bij het maken van deze kaas

Kaastype Harde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet Vetgehalte op de droge stof 49-53%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping minstens 5 Maanden
Smaak Bloemig, fruitig
Labels AOP/IGP
Gebied West-Zwitserland
Seizoen Kan-Oktober
Wielgrootte 20-35 kg

Kaasliefhebbers in de hele wereld waarderen de Gruyère d'Alpage AOP met zijn uitgesproken kruidige aroma – een meesterwerk van Zwitserse kaasmakerskunst.

  • Le Gruyère d'Alpage AOP
  • Interprofession du Gruyère
    Case postale 12
  • 1663 Pringy - Gruyères

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken