Le Gruyère AOP

Le Gruyère AOP Classic

Le Gruyère AOP Classic dankt zijn verfijnde, typische smaak aan de hoogwaardige rauwe melk gewonnen in de regio van de productie. In de zomer grazen de koeien weidegras en ze worden in de winter gevoederd met hooi. De know-how van de kaasmakers en affineurs zijn ook essentieel bij het maken van deze kaas.

Kaastype Harde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet Vetgehalte op de droge stof 49-53%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping 6-9 Maanden
Smaak Zacht, mild, fijn
Labels AOP/IGP
Gebied West-Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 25-40 kg

Kaasliefhebbers in de hele wereld waarderen de Gruyère AOP met zijn uitgesproken kruidige aroma – een meesterwerk van Zwitserse kaasmakerskunst.

  • Le Gruyère AOP
  • Interprofession du Gruyère
    Case postale 12
  • 1663 Pringy - Gruyères

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken