Emmentaler AOP

Emmentaler AOP Urtyp®

De geschiedenis van de Zwitserse Emmentaler AOP gaat terug tot 1291, toen de kaas uit de vallei van de Emme voor het eerste in een document werd vermeld. Het Consortium Emmentaler AOP heeft deze unieke traditie van de oorspronkelijke Emmentaler overgenomen en daaruit de topkwaliteit Emmentaler AOP URTYP® gecreëerd, die de voorvader van alle Emmentalers uit de 13de eeuw volgens de huidige en historische kennis zeer dicht benadert. In tegenstelling tot andere kwaliteiten uit het Emmentaler AOP-assortiment, die in de eerste plaats verschillen in rijptijd, begint de bijzondere wordingsgeschiedenis van een Emmentaler AOP URTYP® met de productie van de jonge kaas: voor de productie van Emmentaler AOP URTYP® komen enkel kaasmakerijen in aanmerking, die volgens strenge criteria geselecteerd zijn.

Kaastype Harde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping minstens 12 Maanden
Smaak aromatisch met volle smaak
Labels AOP/IGP
Gebied Noordwest Zwitserland, Oost-Zwitserland, Bern Regio, Centraal Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 80-100 kg

Wie Emmentaler AOP proeft, weet het: deze even grote als wereldberoemde kaas spreekt voor zich. Emmentaler AOP is stuk voor stuk een stukje natuur.

  • Emmentaler AOP
  • Emmentaler Switzerland
    Consortium Emmentaler AOP
    Zieglerstrasse 43 B
    Postfach
  • CH-3000 Bern 14

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken