Emmentaler AOP

Emmentaler AOP Gotthelf

Deze unieke kaas is opgedragen aan pastoor Albert Bitzius, alias Jeremias Gotthelf, een van de bekendste Zwitserse schrijvers. Hij leefde in de 19e eeuw in Lützelflüh in Emmental. Een van zijn populairste werken, ‘Die Käserei in der Vehfreude’, gaat over het leven op een Emmentaler kaasmakerij, in dit geval de kaasmakerij van het fictieve dorpje Vehfreude. De nieuwe Gotthelf Emmentaler AOP van Emmentaler Switzerland wordt nog altijd op precies dezelfde wijze gemaakt als in Gotthelf’s tijd, d.w.z. met zelfgekweekte culturen en in een kaasmakerij die slechts eenmaal per dag Emmentaler maakt. Het verfijnde etiket op de wielen is versierd met scènes uit Gotthelf’s bestseller.

Kaastype Harde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping 12 Maanden
Smaak Sterk
Labels AOP/IGP
Gebied Noordwest Zwitserland, Oost-Zwitserland, Bern Regio, Centraal Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 75-120 kg

Wie Emmentaler AOP proeft, weet het: deze even grote als wereldberoemde kaas spreekt voor zich. Emmentaler AOP is stuk voor stuk een stukje natuur.

  • Emmentaler AOP
  • Emmentaler Switzerland
    Consortium Emmentaler AOP
    Zieglerstrasse 43 B
    Postfach
  • CH-3000 Bern 14

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken