Emmentaler AOP

Emmentaler AOP Eigenoss

Net zoals Emmentaler AOP is ook het ‘schwingen’ – een Zwitserse variant van de worstelsport – niet uit de Zwitserse cultuur weg te denken. Daarom is naar aanleiding van het Eidgenössisches Schwing- und Älplerfest in Burgdorf de Emmentaler AOP Eidgenoss (Eedgenoot) gecreëerd – een pittige kaas die, zoals in lang vervlogen tijden, in een linnen doek is gewikkeld en voorzien is van een etiket dat helemaal aan het worstelen is gewijd. Het door de Zwitserse kunstenaar Thomas Ott met de hand ontworpen etiket toont de belangrijkste worpen van de sport. Centraal staat de belangrijkste handeling bij het worstelen: de handdruk van de worstelaars net voor het begin van de strijd, als een teken van fair play.

Kaastype Harde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping minstens 14 Maanden
Smaak Sterk
Gebied Noordwest Zwitserland, Oost-Zwitserland, Bern Regio, Centraal Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 75-120 kg

Wie Emmentaler AOP proeft, weet het: deze even grote als wereldberoemde kaas spreekt voor zich. Emmentaler AOP is stuk voor stuk een stukje natuur.

  • Emmentaler AOP
  • Emmentaler Switzerland
    Consortium Emmentaler AOP
    Zieglerstrasse 43 B
    Postfach
  • CH-3000 Bern 14

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken