Emmentaler AOP

Emmentaler AOP Classic

De Emmentaler AOP Classic met zijn gelijkmatige korst, ivoorkleurige zuivel, zijn kenmerkende gaten ter grootte van een kers en zijn uniek nootachtig mild aroma, is een stukje Zwitserse natuur en cultuur. Kaasliefhebbers waarderen deze rauwmelkse kaas als delicatesse op elk kaasplateau, als verrijking van het ontbijt, als dessert of om een maaltijd af te ronden. Hij vormt echter ook een smaakvolle basis voor warme gerechten.

Kaastype Harde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping 4 Maanden
Smaak Nootachtig-mild
Labels AOP/IGP
Gebied Noordwest Zwitserland, Oost-Zwitserland, Bern Regio, Centraal Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 75-120 kg

Wie Emmentaler AOP proeft, weet het: deze even grote als wereldberoemde kaas spreekt voor zich. Emmentaler AOP is stuk voor stuk een stukje natuur.

  • Emmentaler AOP
  • Emmentaler Switzerland
    Consortium Emmentaler AOP
    Zieglerstrasse 43 B
    Postfach
  • CH-3000 Bern 14

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken