Emmentaler AOP

Emmentaler AOP Bio

Emmentaler AOP Bio onderscheidt zich van de traditionele Emmentaler AOP door zijn grondstof. De uitsluitend verse rauwe melk wordt geleverd door boerderijen die volledig voldoen aan de in binnen- en buitenland erkende richtlijnen van de organisatie BIOSUISSE. Emmentaler AOP Bio wordt in alle stadia van de productie natuurlijk geproduceerd en met de grootst mogelijke voorzichtigheid behandeld. Met zijn typisch, nootachtig milde aroma is de Emmentaler AOP Bio een puur genot.

Kaastype Harde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping minstens 4 Maanden
Smaak Van mild met een nootachtige toets tot pittig en kruidig
Labels Bio, AOP/IGP
Gebied Noordwest Zwitserland, Oost-Zwitserland, Bern Regio, Centraal Zwitserland
Seizoen Ganse jaar
Wielgrootte 75-120 kg

Wie Emmentaler AOP proeft, weet het: deze even grote als wereldberoemde kaas spreekt voor zich. Emmentaler AOP is stuk voor stuk een stukje natuur.

  • Emmentaler AOP
  • Emmentaler Switzerland
    Consortium Emmentaler AOP
    Zieglerstrasse 43 B
    Postfach
  • CH-3000 Bern 14

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken