Berner Alp-und Hobelkäse AOP

Berner Hobelkäse AOP

Wanneer de alpenkaas uit het Berner Oberland 5 tot 7 maanden heeft gerijpt, wordt de smeer ervan afgewassen. Daarna rijpt hij in een speciale rijpingskelder verder tot Berner Hobelkäse AOP bij een temperatuur van ongeveer 12 °C en een relatieve luchtvochtigheid van 70 tot 75%. Het unieke aroma wordt gevormd door de sappige alpenweiden, de traditionele verwerkingsmethode en de speciale opslag.

Kaastype Extra harde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping 18 Maanden
Smaak Sterk
Labels AOP/IGP
Gebied Bern Regio
Seizoen Kan-September
Wielgrootte 4.5-16 kg

De Berner Alpkäse AOP wordt tijdens de zomer dagelijks geproduceerd met rauwe alpenmelk.

  • Berner Alp-und Hobelkäse AOP
  • CasAlp
    Sortenorganisation Berner Alp- und Hobelkäse AOP
    Inforama Berner Oberland
  • 3702 Hondrich

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken