Berner Alp-und Hobelkäse AOP

Berner Alpkäse AOP

Waar de koeien op zonnige, sappige alpenweiden grazen, waar ze ook de nacht doorbrengen, en de alpenkaasmaker in de vroege ochtend op natuurlijke wijze de versgemolken, volle alpenmelk verkaast, daar komt de Berner Alpkäse vandaan. De natuurlijke almen zonder kunstmatige meststoffen, de speciale alpenkruiden en de gezonde, zuivere berglucht bepalen het karakter van de Berner Alpkäse. Uit onderzoek is gebleken dat deze kaas een relatief hoog gehalte aan linoleumzuur, een omega 3-vetzuur, bevat.

Kaastype Harde kazen
Melkverwerking Rauwe melk
Melksoort Koemelk
Volvet minstens 45%
Lebferment Dierlijk stremsel
Tolerantie Lactosevrij, Glutenvrij
Duur rijping 4.5-12 Maanden
Smaak Sterk, Zacht
Labels AOP/IGP
Gebied Bern Regio
Seizoen Kan-September
Wielgrootte 5-16 kg

De Berner Alpkäse AOP wordt tijdens de zomer dagelijks geproduceerd met rauwe alpenmelk.

  • Berner Alp-und Hobelkäse AOP
  • CasAlp
    Sortenorganisation Berner Alp- und Hobelkäse AOP
    Inforama Berner Oberland
  • 3702 Hondrich

Nieuwigheden ontdekken

Du suchst Inspiration für die Käseauswahl auf deiner Käseplatte? Du willst neue Käsesorten entdecken? Dafür gibt es den Cheesefinder von Schweizer Käse! Gib einfach im Suchfeld ein Stichwort zum Käse ein oder setze deinen Filter nach Wahl und begib dich auf Entdeckungsreise.

Nieuwe kaassoorten ontdekken